Vinfremstilling – anden del

Vinen er nu færdig med at gære. Den er noget uklar. På nuværende tidspunkt smager den allerede godt.

Vin før gærstop

 

Efter et par dages klaring, dvs. de døde gærceller bundfæller, er vinen klar til at blive hældt om til yderligere klaring og udskildelse af CO2.Førsteklaring og omhældning

 

Vinen stikkes om til en ren beholder.Omhældning

Vinen er nu klaret og CO2’en er rystet ud.Minus CO2

Flasker er rengjorte og sterilliserede. De tørrer på et hjemmegjort tørrestativ.Flasker tørres

Vinen fyldes på flasker.Vin hældes på

Så er propperne kommet i. Det er ikke helt nemt. Nogle flasker er lidt snævre i halsen og kraven kan være glat.Vin Færdig

Den færdige flaske Med etikette

 

Så er det bare at vente en måned eller to på at vinen modner.