Risotto

Risotto under vejs
Rejer og asparges klar til at komme i. Nyd endelig et glas vin medens der ventes :O)
  • ½ bundt grønne asparges
  • Hvidløg efter behag
  • 200 – 300 g store rejer (tiger rejer)
  • 1 Løg
  • 500 g Risotto ris
  • 1½ l. Bullion
  • Safran eller gurkemeje
  • Salt
  • 1-2 dl. Hvidvin
  • ½ parmasan trekant.
  • 1 spsk. smør
Asparges snittes i skrå stykker, svitses sammen med lidt hvidløg samt store rejer. Tages af og gemmes indtil risene næsten er færdig.

Risene svitses i en gryde med lidt olie, løg . Der spædes bullion og hvidvin i mens risene koger, tilsæt evt. lidt safran eller gurkemeje samt salt. 

Smag på risene for at se hvornår de ca er færdige (ca 25-30 min). 

Put asparges og rejer i. En god portion revet parmasan ost og 1 spsk smør og lad det stå og trække i ca 5-7 min. 
Servers med frisk revet parmasan ost .